Rood Lichttherapie

Voordelen van rood en kortegolf infrarood-lichttherapie

Hier is een overzicht van enkele van de belangrijkste, klinisch bewezen voordelen van roodlichttherapie:
Ontsteking en gewrichtspijn
Eén van de belangrijkste reacties op therapie met rood licht is een sterke vermindering van ontsteking en oxidatieve stress, met aanzienlijk lagere gewrichtspijn. Rood Licht in deze therapievorm helpt ontstekingen verminderen en de cellen verbeteren, en als bonus wordt de doorbloeding verbetert wat nog meer extra genezing bevordert.

Winterblues of depressie te verhelpen met Rood Licht Therapie
Laatste jaren zijn er een aantal onderzoeken gedaan of kon worden aangetoond dat NIR ( Near infrared light / Korte golf infrarood licht ) in het bijzonder tussen 800nm en 950nm door middel van laser of led verbetering kan brengen in de hersenstructuur op een manier die verbetering brengt bij depressies. Ook werd er onderzoek gedaan op meerdere vormen van depressie zoals Seasonal Affective Disorder (winderdepressie/ de winterblues), co morbide depressie, anxious (angstige) depression, en anderen zoals algemenere milde tot zware depressie. Veel onderzoeken komen tot de conclusie dat deze vormen van lichttherapie verbetering geven tegen depressies en er komende jaren meer specifiek onderzoek gewenst is.

Huid-, collageen- en antiveroudering
Rood lichttherapie voelt zo verjongend omdat het de productie van collageen is, wat de huid zijn elasticiteit geeft, je haar zijn sterkte geeft en bindweefsel zijn vermogen geeft om alles bij elkaar te houden.Talrijke studies en onderzoeken hebben aangetoond dat lichttherapie de huidskleur en textuur verbetert, tekenen van veroudering vermindert en de genezing van wonden en littekens versnelt.

Training en spierherstel
Talloze studies en onderzoeken hebben aangetoond dat lichttherapie uw lichaam helpt om meer cellulaire energie te produceren en oxidatieve stress te verminderen, waardoor moe en beschadigd spierweefsel sneller herstelt.
Recent onderzoek uit 2016, gepubliceerd in het American Journal of Physical Medicine and Rehabilitation, laat zien dat de toepassing van lichttherapie ook de groei van gezond spierweefsel bevordert, waardoor de spieromvang en -volume vanzelfsprekend toenemen, evenals de kracht.

Melatonine en slaap
De meeste mensen worden blootgesteld aan veel ongezond kunstlicht dat uw circadiaan ritme verstoort en het moeilijker maakt om te slapen. Rood en korte golf-infrarood doet precies het tegenovergestelde en helpt uw interne klok te beschermen. Klinische studies tonen aan dat lichttherapie ook de natuurlijke melatonineproductie verhoogt voor gezondere slaap.

Veilig, niet-invasief en medicatievrij
In tegenstelling tot de meeste conventionele behandelingen, is roodlichttherapie veilig, niet-invasief, gebruikt geen chemicaliën of medicijnen en wordt niet geassocieerd met schadelijke bijwerkingen.
Rood lichttherapie maakt eenvoudig gebruik van de natuurlijke genezende en verjongende voordelen van een specifiek bereik van therapeutisch natuurlijk licht en levert deze gerichte energie op een hoger niveau dan de zon, zonder schadelijke UV-stralen. Het gebrek aan zonlicht doordat we te veel binnen door brengen wordt hierdoor in korte tijd goedgemaakt.

Bron: norahlux.red

Maak direct een afspraak
Tot snel bij 'Massagepraktijk Op Maat'

Maaibalk 11
3755 WS Eemnes

06-13400538